‘Pensioencommunicatie, is dat niet saai?’ wordt ons nog wel eens gevraagd. Nou echt niet. Sterker nog, het is misschien wel de meest uitdagende opgave, die we in ons bestaan hebben gehad. Mensen zijn zich niet pensioenbewust. In ieder geval een groot deel van onze werkende bevolking niet. En wij worden door verschillende partijen gevraagd een bijdrage te leveren om daar wat aan te doen. Met recht een uitdaging, want communicatie alleen is dat wel genoeg?

PENSIOEN
COMMUNICATIE

Zo werken we inmiddels voor pensioenadviseurs, pensioenjuristen, pensioenfondsen en een pensioenuitvoeringsorganisatie. Met heel uiteenlopende opdrachten, waarbij wij altijd eerst een stapje terugdoen. Voor wie is de boodschap bedoeld? Wat zijn de kernwaarden van de afzender? Waar staat het pensioenfonds voor? Op basis daarvan bekijken we of de strategie voldoet of dat die misschien wat aanscherping vereist.

Strategie en kernwaarden zijn de ingrediënten die nodig zijn voor een passend, creatief communicatieconcept. Dan pas is het tijd voor een uiting. Dat klinkt misschien omslachtig, maar in onze visie is het de enige manier op weg naar een positief resultaat. Er ligt dan direct ook een basis voor vervolguitingen. We denken mee over een startbrief, een welkomstpakket, een doelgroepgerichte website, een nieuwsbrief of een magazine. We bouwden een eigen pensioenplanner die fondsen kunnen inzetten om inzicht te geven in de eigen pensioensituatie. En we werken aan apps en games, om bijvoorbeeld ook jeugdige doelgroepen te raken met informatie die voor later belangrijk is. Zo dragen wij een steentje bij aan een zorgeloos pensioen, want daar gaat het uiteindelijk om.

Pensioenfonds Architecten

PENSIOENFONDS VOOR DE
ARCHITECTENBUREAUS

Geïnspireerd door tijd

Catapult / Werk / Pensioencommunicatie / Zeevisserij

Stichting Bpf voor de Zeevisserij

Deelnemers werden onbewust een stukje pensioenbewuster

REISWERK
PENSIOENEN

Zorg voor echte doelgroepgerichte communicatie. Geef dat invulling op een leuke, opvallende manier

Catapult / Werk / Pensioencommunicatie / Reiswerk Pensioenen

Bier-verkopen-kan-iedereen-catapult

Bier verkopen kan iedereen
1 boek, 270 pagina’s, 20 verhalen, 1 missie

Voor wie we nog meer werk(t)en