Pensioencommunicatie

‘Pensioencommunicatie, is dat niet saai?’ Wordt ons wel eens gevraagd. Nou echt niet. Sterker nog, het is een van de uitdagendste communicatie opgaven die we hebben. Mensen zijn niet pensioenbewust. In ieder geval een groot deel van onze werkende bevolking niet. Wij worden door verschillende partijen gevraagd een bijdrage te leveren om daar wat aan te doen. Met recht een uitdaging.

We helpen pensioenadviseurs, pensioenjuristen, pensioenfondsen en pensioenuitvoeringsorganisaties bij hun communicatie uitdagingen. Dat gaat van grote vraagstukken (hoe verhogen we het pensioenbewustzijn?) tot kleinere vraagstukken (we willen graag een populaire versie van het jaarwerk. Kunnen jullie daar iets voor verzinnen?). We werken hierin vaak samen met bestuurders, communicatiecommissies en de pensioenuitvoeringsorganisatie.

Wat we voor je doen

Je zet ons in voor leuke, vernieuwende plannen, ideeën en middelen naast de wettelijk verplichte communicatie. We helpen je dan bijvoorbeeld met:

  • Nieuwe inzichten en ideeën om communicatie in te zetten
  • Creatieve concepten en middelen om je doelgroep beter te bereiken
  • Het opstellen van communicatiebeleidsplannen
  • Het opstellen van communicatiejaarplannen
  • Informatiebijeenkomsten voor deelnemers en/of werkgevers
  • De organisatie van webinars voor deelnemers en/of werkgevers
  • Brainstorms en workshops over communicatie
  • De uitvoering van de communicatiejaarplannen
  • Het realiseren van alle middelen

We functioneren voor verschillende pensioenfondsen als hun communicatieafdeling, waarbij we communicatie van A tot Z uit handen nemen. Doelen, doelgroepen en strategie zijn altijd het beginpunt voor communicatie. Zo weten we bijvoorbeeld ook jeugdige doelgroepen te raken met informatie die voor later belangrijk is. Zo dragen wij een steentje bij aan een zorgeloos pensioen, want daar gaat het uiteindelijk om.


Waarom zou je voor ons kiezen?

We hebben veel ervaring met pensioencommunicatie. Zoals je van ons mag verwachten komen we met gave, frisse ideeën en voorstellen. Met ons team hebben we alle disciplines in huis om jou in elk stadium te ontzorgen. Van strategie en ontwerp tot realisatie van middelen. Alles onder één dak, dus. Wel zo fijn.

 

O ja. We zijn niet van het lullen, maar van het poetsen. We pakken projecten praktisch en effectief aan, waardoor we je binnen een paar weken al prachtige dingen kunnen laten zien.

 

Kunnen we je ergens bij helpen? Bel of mail Lars.

Wij verzorgen Pensioencommunicatie voor